LESEN MEMANDU MOTORSIKAL (电单车驾照)

Kelas B2 akan membolehkan anda mendapatkan lesen motosikal dengan PLMBB, dengan syarat anda berumur sekurang-kurangnya 16 tahun. Pengajar bertauliah kami akan membimbing anda melalui komponen asas dan kemahiran yang diperlukan untuk melengkapkan anda untuk keselamatan di jalan raya semasa menunggang. Beberapa kemahiran yang dipelajari termasuk memeriksa motosikal anda dan menggerakkannya dalam pelbagai situasi lalu lintas yang berbeza.

Mendapatkan kelas B dengan PLMBB adalah mudah. Keperluan minimum untuk kelas ini adalah sama dengan kelas B2, iaitu individu mestilah berumur 16 tahun dan ke atas. Kelas B akan membolehkan calon mendapatkan lesen untuk menunggang motosikal superbike lebih daripada atau bersamaan dengan kapasiti 500cc.

Selepas kuliah teori selama 6 jam, pelajar akan diberi latihan praktikal untuk menyediakan mereka sebelum ujian JPJ. Ujian itu termasuk bergerak mengelilingi kon oren dan bukit mini. Setelah selesai, pelajar akan cekap dan yakin untuk menunggang motosikal superbike dalam masa yang singkat.

Lesen Superbike (BFull) terpakai untuk kedua-dua lesen Motosikal (B2) dan Superbike (BFull) 2 dalam 1.

Umur Kelayakan untuk Lesen Motosikal, Motosikal (B2) atau Superbike B (BFull) berumur 16 tahun ke atas.

Syarat Umur Untuk Ambil Lesen Memandu Motorsikal

Lesen B / B2 – 16 tahun**

**Umur handeklah genap mengikut tarikh lahir berdasarkan jumlah hari, bulan dan tahun.