TENTANG KAMI / 关于我们

Pusat Latihan Memandu Berjaya Berhad 198101009741 (75864-H) (PLMBB) ditubuhkan pada pertengahan tahun 1994. Ia adalah gabungan pemegang Permit Sekolah Memandu (SM1) dan pengajar-pengajar sekolah memandu dan berjaya menubuhkan sebuah Institut Memandu yang diperakui oleh Jabatan Pengangkutan Jalan Malaysia untuk memberikan perkhidmatan mengambil lesen memandu kepada rakyat Malaysia.

Ibu Pejabat kami bersituasi di Taman Perling, Johor Bahru yang dilengkapkan dengan Litar belajar yang terkini. Dengan beberapa tahun berusaha, PLMBB telah menubuhkan 3 cawangan besar yang berlitar di kawasan Johor Bahru iaitu di Saleng, Masai dan Taman Daya dan juga 46 buah pejabat pendaftaran di setiap sudut kawasan Johor Bahru.

PLMBB menyediakan Litar Motosikal, Kereta, Lori dan Litar Vokasional ( Treller, Bas, Teksi) baru yang memenuhi konsep litar baru JPJ. Setiap tahun, kami telah berjaya melatih lebih kurang 10,000 orang calon untuk mendapat lesen memandu pelbagai kelas yang sah.

Kami bukan sekadar untuk mengendalikan kursus-kursus dan latihan-latihan kepada pemandu-pemandu baru sahaja malah menawarkan kursus-kursus dan latihan-latihan lanjutan bagi kenderaan ringan ataupun berat seperti Kursus Lanjutan Pemanduan Kenderaan Berat.

Disamping itu, setiap tahun, kami juga memberikan ceramah Kursus Keselamatan Jalan Raya di sekolah-sekolah Menengah dengan tujuan untuk meningkatkan kesedaran di kalangan pelajar sekolah.

Pihak kami amat komited untuk mengendalikan latihan yang paling baik berkaitan pemanduan demi mengurangkan kemalangan dan kematian di jalan raya.

~ BERJAYA BERSAMA BERJAYA ~
成功驾驶训练中心有限公司 198101009741 (75864-H) 于1994年中设立。它是由一群驾驶学院持有者以及各驾驶学院教导员合并创立一间被马来西亚交通部所批准的驾驶训练中心。

本中心的大部分训练课程集中在拥有新式场地的新山柏林花园总行。经过多年的努力,本中心成功在新山3个区域设立拥有场地的分行,那是在沙令,吗晒和福林园。此外,本公司也在新山各地也设立了 46间报名处。

成功驾驶训练中心也拥有交通部所批准的新场地(摩哆,汽车,罗哩和重型车辆)模式。每年,本中心将训练及让大约10,000名学员获取合格的各等级驾驶执照。

我们不但为新司机提供考取驾驶执照的训练课程,我们也为轻型及重型车辆司机提供再训练课程。

另外,每年,本中心也常常在各中学提供道路交通安全讲座以为了提高中学生之间的安全意识。

本中心秉持着减低交通意外,降低意外死亡率为主要宗旨,为司机提供最好的训练课程。

~ 与成功一起成功 ~